Over MOSTERDPOP

 

HET BEGIN-2005

Voortgekomen uit het radioprogramma De Mosterdpot (start 1993) bij de Lokale Omroep Stein.
Het radioprogramma De Mosterdpot bestaat nog steeds en staat nog steeds garant voor pittige muziek met nieuws omtrent festivals en festivalmuziek. Ook komen er frequent bands naar de studio om hun werk te presenteren.

In het kader van de 100ste radioaflevering in 1996 werd in het voormalige KWJ gebouw voor de eerste keer een live optreden georganiseerd (Di Alex). Een vervolg hierop werd gegeven ter gelegenheid van de 150ste radioaflevering. De 250ste aflevering resulteert in 1999 in Mosterdpop in Huis Nieuwdorp en wordt  live op de Lokale Omroep uitgezonden. Het festival vormt 5 jaar in december een vaste waarde in de agenda van iedere popliefhebber in de regio. In 2004 is er voor de laatste keer Mosterdpop in Huis Nieuwdorp. Wegens omstandigheden is er in 2005 helaas geen Mosterdpop.

2006-2010

In 2006 is Mosterdpop echter terug in een andere opzet. De programmering is vanaf dan, in de vorm van een contest, verspreid over 3 weekenden vanuit 3 verschillende kernen in de gemeente Stein met een finale met 2 à 3 headliners, in samenwerking met het Oranjecomité en de Gemeente Stein. Deze formule hebben we gehanteerd tot en met 2010.

2011-2014

Van 2011 tot 2014 gaat Mosterdop een nieuwe weg in en wordt er een efficiencyslag gemaakt, om zodoende een nog professioneler festival neer te zetten voor een ieder uit de regio. De contest blijft gehandhaafd. Echter, de grootste wijziging zal zijn dat Mosterdpop in één weekend plaatsvindt van vrijdag tot en met zondag rond Koninginnedag en alles op één locatie. In 2015 hebben we ervoor gekozen om maar 1 festivaldag te organiseren en voor het eerst sinds 2006 zal Mosterdpop niet plaatsvinden op Koningsdag. Met maar één festivaldag hebben we de mogelijkheid om een beter programma neer te zetten dan ooit met een mix van lokale bands met daarnaast bands met een nationale bekendheid!

2016-2017

Met een aantal nieuwe teamleden met een geheel pittige instelling gaat Mosterdpop een aantal veranderingen doorvoeren.
Een nieuw logo, nieuwe website en vanaf 2017 een geheel nieuwe locatie worden de volgende stappen gezet naar een professioneler festival met meer mogelijkheden.

 

BREED FESTIVAL MET LAGE DREMPEL

Stichting Mosterdpop bestaat puur uit vrijwilligers. We doen er alles aan om een zo goed mogelijk festival neer te zetten, maar tevens ook met een zo laag mogelijke drempel (gratis entree), waarbij we iedere muziekliefhebber uit de hele gemeente Stein willen aanspreken.

Mosterdpop 2018 vindt plaats op 6 oktober in de Dikke Stein te Elsloo

 

Loading images...